OGÓLNA KLAUZULA INFORMACYJNA O PRZETWARZANIU DANYCH OSOBOWYCH

W związku z realizacją wymogów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych „RODO” art. 13 ust. 1 i 2), informujemy o zasadach przetwarzania Pani/Pana danych osobowych oraz o przysługujących Pani/Panu prawach z tym związanych.

1) Administratorem danych osobowych jest ROCK-ART Stempniak Sylwia
z siedzibą w Rybniku ul. Opalowa 9, 44-200 Rybnik, kontakt e-mailowy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

2) Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych nadzorującego prawidłowość przetwarzania danych osobowych (Stempniak Sylwia), z którym można skontaktować się za pośrednictwem adresu e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

3) Dane osobowe przetwarzane będą na podstawie:

a) art. 6 ust. 1 lit. e RODO – przetwarzanie jest niezbędne do wykonania zadania realizowanego w interesie publicznym, tj. w związku z prowadzoną działalnością statutową szczególnie na podstawie Ustawy z dnia 25 października 1991 r. o organizowaniu i prowadzeniu działalności kulturalnej, takiej jak: prowadzenie zajęć muzycznych, wokalnych itp. w dedykowanych pracowniach, organizowanie imprez kulturalno-rozrywkowych (koncerty, festiwale, przeglądy), organizowanie warsztatów i konkursów;

   b) art. 6 ust. 1 lit. b RODO - przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, tj. obowiązków podatkowych związanych z przyznawaniem nagród finansowych laureatom konkursów organizowanych przez Administratora;

c) art. 6 ust. 1 lit. a RODO - na podstawie zgody udzielonej w celach określonych każdorazowo w przekazywanych formularzach zgody, tj. w celu promowania działalności Administratora, w szczególności dotyczących prowadzonych zajęć
i organizowanych imprez, poprzez udostępnianie informacji wraz z wizerunkiem uczestników na oficjalnych stronach internetowych Administratora, oraz na stronach mediów;

4) Dostęp do danych osobowych wewnątrz struktury organizacyjnej Administratora będą mieć wyłącznie upoważnieni pracownicy Administratora
i tylko w zakresie niezbędnym do realizacji obowiązków służbowych.
Odbiorcami danych osobowych będą również podmioty, którym należy udostępnić dane w celu wykonania obowiązku prawnego, a także podmioty, którym dane zostaną powierzone do zrealizowania celów przetwarzania, Policja,

Urząd Skarbowy. Dane przetwarzane w celach promocyjnych Administratora będą udostępniane na oficjalnych stronach internetowych Administratora, tablicach informacyjnych, gazetkach, kronikach lub na stronach internetowych mediów.

5) Dane osobowe będą przechowywane co najmniej do końca okresu, w którym uczestnik będzie uczęszczał na zajęcia, brał udział w konkursach lub do czasu wycofania zgody, zgłoszenia sprzeciwu, a w szczególności przez okres wskazany przepisami związanymi z wypełnianiem obowiązku prawnego przez Administratora, w tym związanych z archiwizacją.

6) Mają Państwo prawo żądania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych oraz danych swoich dzieci, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych.

7) W przypadku danych przetwarzanych na podstawie zgody, mają Państwo prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność
z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

8) Mają Państwo prawo wnieść skargę do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeśli uznają Państwo, iż przetwarzanie przez Administratora Państwa danych osobowych narusza przepisy dot. ochrony danych osobowych.

9) Podanie danych osobowych w celu wypełnienia przez Administratora obowiązku prawnego jest wymogiem ustawowym. Podanie pozostałych danych jest dobrowolne, jednak niezbędne do zrealizowania zamierzonych celów. Brak ich podania będzie skutkował brakiem możliwości zawarcia umowy i świadczenia usług związanych z działalnością statutową Administratora.

Polityka cookies

Dziękujemy bardzo za odwiedzenie naszej strony internetowej. Ochrona Państwa danych jest dla nas bardzo istotna i dlatego też staramy się nie tylko przedstawić naszą pełną ofertę, ale także zapewnić Państwu prawo do informacyjnego samostanowienia.
Niniejsza Polityka Prywatności dotyczy plików cookies i odnosi się do strony internetowej www.lyskirockfestival.pl, której właścicielem jest firma ROCK-ART Stempniak Sylwia z siedzibą w Rybniku przy ul. Opalowa 9, przedstawia poniżej informacje dotyczące zastosowania i wykorzystania w Serwisie plików cookies.

Czym są pliki cookies?



Pliki “cookies” (tzw. „ciasteczka”) to małe pliki tekstowe rejestrujące aktywność użytkownika online. Ułatwiają poruszanie się po witrynie oraz podejmowanie rozmaitych działań, ponieważ rozpoznają urządzenie Użytkownika i wyświetlają stronę dopasowaną do jego indywidualnych preferencji. Ich wyłączenie może spowodować błędne działanie strony oraz brak dostępu do niektórych funkcji. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.

Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:

 

  1. Tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  2. Utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  3. Określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google;
  4. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: - „sesyjne” (session cookies) – są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej), - „stałe” (persistent cookies) – przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  5. Dodatkowo w ramach Serwisu stosowane są inne rodzaje plików cookies: „Niezbędne” pliki cookies umożliwiają korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu. Pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu; „Wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu; „Funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.
  6. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
  7. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  8. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.
  9. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.
 
 
FARBEN LEHRE 
Ponad 35 lat grania, 15 studyjnych albumów, setki piosenek na koncie. Niedawno wydali nową płytę "Na zdrowie" i w ostatni piątek wakacji zagrają na naszym Lyski Rock Festival III 🔥
Tak! Mowa oczywiście o Farben Lehre 🙂
Płocki zespół FARBEN LEHRE powstał we wrześniu 1986 roku, z inicjatywy ówczesnego studenta historii, wokalisty Wojtka Wojdy oraz perkusisty Marka Knapa. W pierwszym składzie znaleźli się również gitarzysta Robert Chabowski i basista Piotr Kokoszczyński. Do dnia dzisiejszego, przez historię kapeli przewinęło siłę łącznie ponad 20 muzyków. Najczęściej zmieniali się perkusiści. Aktualnie formacja występuje jako kwartet, a na koncertach w wersji akustycznej na scenie pojawia się skład siedmioosobowy.
Ostre, aczkolwiek przystępne dźwięki oraz garść szczerych słów stanowią próbę duchowego porozumienia się z drugim człowiekiem.🎸🎤🥁
Aktualny skład FARBEN LEHRE:
- Wojciech Wojda - wokal, teksty
- Konrad Wojda - gitara, wokal
- Filip Grodzicki - gitara basowa
- Gerard Klawe - perkusja
 
STRACHY NA LACHY 
Strachy Na Lachy to formacja powołana w 2001 roku przez Grabaża i Kozaka, założycieli Pidżamy Porno, która zagrała na naszym festiwalu w zeszłym roku 🙂
Teraz po drugi zobaczycie Grabaża, ale w wydaniu Strachy Na Lachy 🔥
Strachy grają różne odmiany rocka.
Pod koniec 2003 roku ukazała się pierwsza płyta bandu, Strachy na Lachy. W styczniu 2005 roku zespół rozpoczął pracę nad albumem „Piła Tango". Wiosną 2006 roku zapadła decyzja o podjęciu prac nad projektem „Kaczmarski" – zamierzeniem grupy była próba zmierzenia się z piosenkami, do których słowa napisał jeden z najsłynniejszych polskich bardów – Jacek Kaczmarski. Zimą 2006 roku szef lubińskiego CK Muza, Marek Zawadka, proponuje Grabażowi przygotowanie specjalnego programu koncertowego z piosenkami polskimi z lat 80tych. Tak powstał projekt „Zakazane piosenki".
Płyta „Autor" ukazała się w 2007r. i odniosła wielki sukces.
1 czerwca 2009 roku grupa rozpoczęła nagrywanie swojego piątego albumu, „Dodekafonia". Z uwagi na morze wulgaryzmów, które pojawiają się w piosence "Żyję w kraju" zespół był przekonany, że robi singla tylko do internetu. Utwór ochoczo podchwyciły stacje radiowe czyniąc go jednym z singli roku. Na Liście Przebojów Programu Trzeciego utwór został numerem 1.
11 stycznia 2013 na antenie radia Eska Rock miał premierę singiel „I can't get no gratisfaction". Był on zwiastunem szóstej płyty zespołu, która nosiła tytuł !To! i ukazała się 9 lutego 2013.
Na kolejne, premierowe piosenki grupy przyszło czekać blisko cztery lata. 29 września 2017 roku ukazał się szósty studyjny album „Przechodzień o wschodzie". Muzyka z tej płyty, klimatem nawiązuje do pierwszego wydawnictwa grupy.
W 2020 roku, w czasie pandemii, Grabaż napisał nowe piosenki, które składają się na najnowszy album Strachów „Piekło". Płytę wyprodukowali Sławek Pietrzak i Andrzej Izzy Izdebski. Album zmienił nieco dotychczasowe brzmienie zespołu. Dużo więcej jest na krążku brzmień elektronicznych i klawiszów niż gitar. Piekło pomagają promować dwa klipy wyreżyserowane przez Sławka Pietrzaka – „Niebotyczne niebowstąpienie" oraz „Zachmurzony w tobie". Premiera płyty odbyła się 1 października 2021 roku.
 
KULT 
Zespół grający rock alternatywny, powstał w lutym 1982 roku w Warszawie. Jego założycielami byli wokalista (a później także saksofonista) Kazik Staszewski i basista Piotr Wieteska. Obydwaj grali wcześniej w zespole Poland, jednym z pierwszych punkowych zespołów w Polsce. Pierwszy skład uzupełnili gitarzysta Tadeusz Bagan i perkusista Darek Gierszewski. Kult zadebiutował na scenie 7 lipca 1982 roku w warszawskim klubie Remont.
Obecny skład Kultu: Kazik Staszewski, Wojciech Jabłoński, Piotr Morawiec, Ireneusz Wereński, Tomasz Goehs, Konrad Wantrych, Janusz Zdunek, Mariusz Godzina, Jarosław Ważny.
Muzyka Kultu ma swoje korzenie w punku i nowej fali, wykorzystuje też elementy rocka psychodelicznego, a nawet jazzu. Od początków istnienia grupa wyróżnia się charakterystycznym, rozpoznawalnym brzmieniem klawiszy i instrumentów dętych, a także głosem i genialnymi tekstami wokalisty Kazika Staszewskiego. Zespół zasłynął atmosferą tworzoną na koncertach oraz niekonwencjonalnym przesłaniem piosenek.
 
HUNTER 
Polski zespół wykonujący muzykę z pogranicza thrash i heavy metalu. Powstał w 1985 roku w Szczytnie z inicjatywy wokalisty i gitarzysty Pawła „Draka" Grzegorczyka oraz perkusisty Grzegorza „Brooza" Sławińskiego. Formacji przewodzi Grzegorczyk, który pozostaje jedynym członkiem oryginalnego składu. Jest autorem tekstów i głównym kompozytorem. Skład Huntera to także: gitarzysta Piotr „Pit" Kędzierzawski, skrzypek Michał „Jelonek" Jelonek (którego podziwialiśmy już na naszym festiwalu), basista Konrad „Saimon" Karchut oraz perkusiści Dariusz „Daray" Brzozowski i Arkadiusz „Letki" Letkiewicz.
Zespół dwukrotnie otrzymał nominację do nagrody polskiego przemysłu fonograficznego Fryderyka. Był także wielokrotnie wyróżniony w plebiscytach branżowych czasopism Gitara i Bas, Teraz Rock i Magazyn Gitarzysta. W latach 2004–2009 byli gospodarzem festiwalu muzyki heavymetalowej Hunter Fest.
 

 

 

KULT 
Zespół grający rock alternatywny, powstał w lutym 1982 roku w Warszawie. Jego założycielami byli wokalista (a później także saksofonista) Kazik Staszewski i basista Piotr Wieteska. Obydwaj grali wcześniej w zespole Poland, jednym z pierwszych punkowych zespołów w Polsce. Pierwszy skład uzupełnili gitarzysta Tadeusz Bagan i perkusista Darek Gierszewski. Kult zadebiutował na scenie 7 lipca 1982 roku w warszawskim klubie Remont.
Obecny skład Kultu: Kazik Staszewski, Wojciech Jabłoński, Piotr Morawiec, Ireneusz Wereński, Tomasz Goehs, Konrad Wantrych, Janusz Zdunek, Mariusz Godzina, Jarosław Ważny.
Muzyka Kultu ma swoje korzenie w punku i nowej fali, wykorzystuje też elementy rocka psychodelicznego, a nawet jazzu. Od początków istnienia grupa wyróżnia się charakterystycznym, rozpoznawalnym brzmieniem klawiszy i instrumentów dętych, a także głosem i genialnymi tekstami wokalisty Kazika Staszewskiego. Zespół zasłynął atmosferą tworzoną na koncertach oraz niekonwencjonalnym przesłaniem piosenek.
 

LYSKI ROCK FESTIVAL
44-295 Lyski, ul. Dworcowa 1a
Plac przy Urzędzie Gminy Lyski

Przydatne linki